Sharing a recipe that was given to me years ago by our cousin Ginny.
This exceptionally moist cake is crowned with a walnut-coconut topping
that caramelizes a bit when you pop it under the broiler. Delectable!
that caramelizes a bit when you pop it under the broiler. Delectable!
Ingredients that are easy to have on-hand in your
fridge and pantry make it a quick go-to dessert.
Easy Oatmeal Cake with Coconut-Walnut Topping
Pour 1 1/4 C boiling water over 1 C oatmeal and 1 stick butter.
Let set for 20 minutes.
Stir in the following:
1 C sugar
1 C brown sugar
2 beaten eggs
1 t vanilla
1 1/3 C flour
1 t baking powder
1 t baking soda
1/2 t salt
Pour into greased & floured 9 x 13 pan.
Bake at 350 degrees for 35 minutes.
Topping:
1 C coconut
1 C chopped walnuts
6 T softened butter
1/3 C sugar
1/4 C milk
1 t vanilla
Put under broiler on low for 1-2 minutes
until lightly browned. Watch very closely.
Did I mention moist?
Thanks, Ginny!
Ça semble bon !
ReplyDeleteMais à quoi correspondent les mesures " C " et " t " ?
Je ne trouve pas ...
Merci ! Bonne journée et bonne fin de semaine.
Bonjour, Midolu !
DeleteMerci d'avoir lu mon blog!
J'espère que vous apprécierez ce délicieux gâteau ! S'il vous plait, faite moi part de votre avis!
Le « C » signifie « tasse » et le « t » signifie « cuillère à café . "
LuAnn
Merci LuAnn !
ReplyDeleteJe n'ai pas encore essayé de faire ce gâteau mais il me fait très envie !
À bientôt.
DeleteCâlins!